fbpx

Despre

Sunt Cristi Manolache, am 49 de ani și sunt născut, crescut, educat și stabilit în Bacău. Am o soție extraordinară și sunt tatăl unui copil minunat, care îmi demonstrează, zi de zi, că viața este frumoasă. Pentru ea, dar si pentru ceilalți copii ai Bacăului, îmi doresc un loc al copilăriei de care să-și amintească mereu cu drag.

Întotdeauna am fost un adept al disciplinei și al corectitudinii, iar în 1992 am avut onoarea să merg în Legiunea străină. Pentru operațiunile de menținere a păcii, am primit recunoștință din partea Republicii Franceze și medalia Națiunilor Unite.

Cu toate că am și cetățenie franceză, m-am întors și am investit în Bacău. Nu mă număr printre cei care au făcut avere speculând tranziția de la comunism la capitalism. Alături de soția mea, ne-am deschis o afacere din care ne întreținem familia și muncim cot la cot cu angajații noștri.

Am luat decizia de a intra din nou în cursa electorală. Deși ultimii 4 ani au fost printre cei mai grei pentru mine, nu pot să rămân indiferent la degradarea tot mai accentuată a orașului nostru.

În anul 2020, încă mai există străzi neasfaltate sau asfaltate în bătaie de joc, arterele importante ale Bacăului, pe care circulă zilnic sute de cetățeni ai orașului, dar și vizitatori, sunt pline de gropi. Avem zone care nu sunt iluminate public și în care oamenii se simt amenințați de primejdii, la tot pasul.

Măsurile de ecologizare sunt inexistente, iar mediul de afaceri nu stă deloc pe roze: multe firme, mai ales pe fondul crizei mondiale de sănătate, și-au închis activitatea și pentru că administrația nu a reușit să creeze un plan pentru a-i susține, astfel că mulți băcăuani au rămas fără surse de venit la ei acasă.

Primarul actual se laudă cu renovarea claselor din școli. Cum are acest curaj, când părinții elevilor au dat și ei bani la clasă pentru bănci, table și alte lucruri necesare învățării? Renovarea unităților de învățământ să se facă doar din banii administrației. Pentru că învățământul în România este gratuit – este un drept al oricărui elev.

Acesta este Bacăul în care trăim și ne creștem copiii astăzi. E Bacăul din care nu a mai rămas nicio urmă de „capitală a Moldovei”, de „pol de dezvoltare”, de „motor al regiunii Nord-Est”.

Avem nevoie de un oraș în care să trăim confortabil, să ne fie drag, să avem condiții decente: cartiere curate și străzi asfaltate (nu doar arterele principale, ci și la tine în fața blocului sau a casei); parcuri bine îngrijite; să te simți la fel de respectat și dacă locuiești în centrul orașului, și dacă locuiești la ieșirea din municipiu; să ai apă și la parter, și la etajul 10; să te bucuri de o plimbare cu familia; să găsești oaze de relaxare, unde să-ți aduni gândurile după zilele istovitoare de muncă, unde să poți zâmbi.

Lucrurile pot fi îndreptate cu o echipă de profesioniști, o viziune corectă și o gestionare chibzuită a banilor publici (încasări la bugetul local, surse guvernamentale și fonduri europene). Prin proiectul #TrăieșteînBacău vom reuși să facem din orașul nostru un loc plăcut, unde chiar să ne simțim ca acasă!

Recomandă